Descriere activitate

Improvement Credit Collection SRL este o companie romaneasca infiintata in iulie 2013, parte a Grupului Financiar BANCA TRANSILVANIA, fiind o companie furnizoare de servicii de colectare a creantelor, prin proceduri extra-judiciare si prin intermediul procedurilor judiciare.

Principalul obiect de activitate acopera urmatoarele arii:

  • Oferirea de servicii de colectare catre alte institutii de credit sau companii
  • Participarea la proiectele de due dilligence ce apar pe piata creantelor neperformante, pentru portofoliile NPL aflate la vanzare (cesiuni de creanta)

Compania ICC isi desfasoara activitatea fizic in sediile din Cluj-Napoca si Bucuresti, dar are o prezenta activa pe tot cuprinsul tarii, avand parteneriate locale semnate in acest sens.

ICC este membra a Asociatiei de Management a Creantelor Comerciale (AMCC) si figureaza in evidenta ANPC ca entitate de recuperare creante, in conformitate cu prevederile OUG 52/2016.
Oferta ICC pentru clientii sai este reprezentata de toate tipurile de activitati de debt management si de colectare (colectarea de creante in faza amiabila si in faza legala, B2C, B2B).
Activitatea ICC se desfasoara cu respectarea celor mai bune practici in ceea ce priveste recuperarea creantelor.

Activitatea principala

01

Servicii de colectare a creantelor pentru banci, institutii financiare si clienti comerciali

02

Achizitia de portofolii de credite neperformante

03

Managementul si gestionarea creantelor

04

Managementul si organizarea unor programe de restructurare in cazul companiilor ce intampina dificultati financiare

05

Supervizarea proactiva a tuturor procedurilor legale de recuperare (executare silita, reorganizare judiciara, insolventa, faliment) a creantelor, cu respectarea prevederilor legislative in vigoare (codurile de procedura civila, legea insolventei, legea falimentului personala, legislatia de protectie a consumatorilor, OUG-urile aplicabile pe fiecare tip de creanta, etc)